Hírek, információk

Együttműködési megállapodás

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára munkatársai látogatást tettek a Nemzeti Gyászpark Látogatóközpontban.

Az előadások után Radnainé dr. Fogarasi Katalin főigazgató és Dr. Cseh Gergő Bendegúz főigazgató aláírták a két intézmény közötti együttműködési megállapodást.

Könyvbemutató - Meghívó

M E G H Í V Ó

Az
Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a
Kronosz Kiadó
tisztelettel meghívja Önt az

Epizódok a titkok házából
A politikai rendőrség mindennapjai 1956 után
(Szerkesztette Okváth Imre és Palasik Mária)

című tanulmánykötetének bemutatójára.

A rendezvény időpontja és helyszíne:
2017. június 27. (kedd) 15 óra, ÁBTL aulája (Budapest VI. Eötvös u. 7.)


A megjelenteket köszönti
Cseh Gergő Bendegúz,
az ÁBTL főigazgatója és
Erőss Zsolt,
a Kronosz Kiadó igazgatója.


A kötetet bemutatja

Tudományos munkatársunk, Slachta Krisztina Ravennában tartott előadást

Levéltárunk tudományos munkatársa, Slachta Krisztina, előadóként vett részt a 4th Annual Conference of the International Federation for Public History 2017. június 5-9. között Ravennában megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciáján. Előadását The Iron Curtain in Public History: Exhibition Sites Along the Former Austrian-Hungarian Border Zone címmel a Public History in Parks and Landscapes című panelben tartotta egy amerikai és egy brazil professzorral együtt.

Tanulmányi kirándulás a Történeti Levéltárban.

A Pünkösdi Teológiai Főiskola húsz hallgatója és oktatója tett tanulmányi kirándulást május 3-án, szerdán az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában. Először Bikki István titkárságvezető adott tájékoztatót a levéltár működéséről és feladatairól. Beszélt többek között arról is, hogy mit rejthetnek azok a mágnesszalagok, amelyek 2018. június 30-a után válnak majd kutathatóvá. Ezt követően dr. Köbel Szilvia tartott előadást a pártállam és az egyházak 1945 és 1990 közötti kapcsolatáról. Végül a levéltár iratőrző raktáraiba is bemehettek, ahol a hallgatók néhány dossziéba is belenézhettek.

Oldalak