Dokufilmklub “Parancsolatlan tiszta szívvel”

Dokufilmklub “Parancsolatlan tiszta szívvel”

magyar dokumentumfilm, 80 perc, 1996

 

2020. október 7. szerda 17 óra
Helyszín: az ÁBTL aulája
Budapest, VI. ker. Eötvös utca 7.

Parancsolatlan tiszta szívvel – a Tamási Lajos Piros a vér a pesti utcán című verséből kölcsönzött sor 1956. október 23-ának hangulatát igyekszik megragadni. Sömjén Antónia ennek a napnak a helyszíneit keresi fel 1996-ban, hogy az eseményeket átélő szereplők a 40 évvel korábbi élményeiket az eredeti szintereken mesélhessék el. A forradalom olyan kulcsfiguráival találkozhatunk a Parlamentben, a Magyar Rádió épületében, a Petőfi-szobornál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság épületében és még számos egyéb helyszínen, mint például Hegedűs András miniszterelnök, Pethő Tibor újságíró, Sinkovits Imre színművész, illetve Kopácsi Sándor rendőr-főkapitány.

A vetitést követő beszélgetésre vendégünk lesz a film szerkesztője, Feledy Péter és Tulipán Éva történész szakértő is.
 

A járványhelyzetre tekintettel a vetítést csak korlátozott létszám mellett, előzetes regisztrációhoz kötötten tudjuk megtartani.

Maszk viselése kötelező!

Megértésüket köszönjük!


Tájékoztatjuk vendégeinket arról, hogy az előadásról kép- és hangfelvétel készül, amit utóbb az interneten is közzéteszünk. Amennyiben nem kívánja, hogy a felvételen Ön is szerepeljen, akkor kérjük, a rendezvény kezdete előtt jelezze ezt a kérését a helyszínen lévő kollégánknak vagy az operatőrnek! A személyes adatok kezelésének további részletéről és az Ön jogairól a videokamerás nyílt rendezvényeinkről szóló Adatkezelési Tájékoztatónkban olvashat, amely elérhető a honlapunkon, a www.abtl.hu/adatkezelés címen.

Témakörök: 
Esemény