„Állami titok” Internáló- és kényszermunkatáborok Magyarországon 1945-1953

„Állami titok” Internáló- és kényszermunkatáborok Magyarországon 1945-1953

2 900Ft.-

0 értékelés
0


A börtönbüntetésre ítélteken kívül - bírósági bizonyítás nélkül - tízezrek raboskodtak éveken át internáló vagy kényszermunkatáborokban, illetve éltek - lakhelyükről száműzve - meghurcolt páriaként az ,,internálásszerű kitelepítések" zárt táboraiban. Szabadulásuk alkalmával kötelezettségvállalást kellett aláírniuk, hogy mivel a velük történtek - azaz a sorsukat megnyomorító atrocitások - ,,állami titkot képeznek", arról soha, senkinek nem beszélhetnek. Róluk, a meghurcoltakról készült ez a könyv, és arról a gyalázatról, amit az Államvédelmi Hatóság működése jelentett. A Rákosi-rendszer terroruralmának kiemelten aljas része áll e könyv középpontjában. A szép kivitelű, képekkel gazdagon illusztrált kötetet az ÁBTL és a L’Harmattan Kiadó közösen gondozta és Gálszécsy András, nyugalmazott miniszter mutatta be, aki családjával együtt maga is elszenvedője volt a kitelepítésnek.

Cikkszám: ISBN 9789632365886. ÁBTLL'Harmattan

ABTL – L’ Harmattan Kiadó, 2012. október

Kapható az ÁBTL Ügyfélszolgálatán és a könyvesboltokban.

Terjedelem118 oldal
Kiadvány típusaSaját kiadvány
Súly
Súly: 746 g
Méretek
Méretek: 273 mm × 233 mm × 19 mm

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára