LEVÉLTÁRI PIKNIK 2017. JÚNIUS 9–10. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

LEVÉLTÁRI PIKNIK 2017. JÚNIUS 9–10. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

2017. június 9–10-én a Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára közösen rendezni meg az I. Levéltári Pikniket, amely az első országos levéltári seregszemle. Június 9-én nem csupán a Levéltári Piknik veszi kezdetét, hanem útjára indul a Nyitott Levéltárak 2017 országos programsorozata, valamint „A pesti serfőzéstől a sörgyártásig” és a „Prost Heidelberg! A heidelbergi sörfőzdék és sörözők története” című kiállítások nyitó ünnepségét is ekkor tartják a szervezők.

A kétnapos rendezvényen az ország számos levéltára és közgyűjteménye mutatkozik be Budapest Főváros Levéltára (1139 Budapest, Teve u. 3–5.) udvarán, ahol a kiállító intézmények standjai mellett színes programok is várják a látogatókat.

A két nap folyamán többek között tárlatvezetésre, levéltári sétára, intézmény bemutatóra, kézműves foglalkozásra és filmvetítésre is sor kerül. A szervezők szeretnék, ha a családok is kilátogatnának, szétnéznének a levéltárban, ezért szombat délelőttől kora délutánig bohócok, artisták, állatsimogató, arcfestés és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket.

A Levéltári Piknik központi témája a gasztronómia, ezért nem csupán a szellemi felfrissüléshez adnak meg minden lehetőséget a szervezők, hanem a kulináris élvezeteknek is teret biztosítanak: lacikonyha, rózsafagylalt és kézműves sörök várják a kikapcsolódni vágyókat.

További információért érdemes ellátogatni a Magyar Levéltári Portálra (http://archivportal.hu/hu/i-leveltari-piknik/) és a Magyar Levéltárosok Egyesületének Facebook oldalára (https://www.facebook.com/magyarleveltarosokegyesulete)

Letölthető dokumentumok:

I. Levéltári Piknik - plakát
I. Levéltári Piknik - szórólap
Nyitott levéltárak 2017 - meghívó

Témakörök: 
Hír