Rendhagyó történelemórák

Rendhagyó történelemórák

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársai az 1945 és 1990 között működött politikai rendőrség történetének jobb megismerése érdekében az alábbi előadásokat ajánlják:

  • Történészeink külön kérésre egyéb, az 1945 és 1990 közötti állambiztonság működésével kapcsolatos témákban vállalják rendhagyó történelemórák megtartását. Az órákat a kollégák az ország bármelyik középiskolájának 12. évfolyamos osztályában megtartják a helyszínen, vagy a jelentkezések sorrendjében szívesen látjuk a diákcsoportokat pénteki napokon levéltárunkban, ahol a rendhagyó történelemórát követően az intézményt és a levéltárban őrzött iratokat is bemutatjuk.
  • A Levéltár szívesen látja főiskolai, egyetemi hallgatói csoportokat pénteki napokon, ahol a rendhagyó történelemórát követően az intézmény, valamint a levéltárban őrzött iratok is bemutatásra kerülnek. Emellett az új állandó, rendkívül izgalmas kiállításunk tárlatvezetés keretében is megtekinthető (kiállításról bővebben: https://www.abtl.hu/szolgaltatasok/nyilt-ter/allando-kiallitas ).
  • A középiskolai történelemtanároknak, valamint az egyetemi oktatóknak is szívesen tart a Levéltár bemutatót az intézményről.

Kérésünk, hogy az igényeket a tervezett előadás vagy levéltárban teendő látogatás előtt legalább egy hónappal a rendezveny@abtl.hu e-mail címen jelezzék.