Betekintési kérelem (néhai hozzátartozóra)

Abtl logo

Alulírott a 2003. évi III. törvény 6. § (2) bekezdése értelmében meg kíván ismerni az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában kezelt iratokban az alábbi személyre vonatkozó adatokat. Tudomásul veszem, hogy vonatkozó iratok megléte esetén a jogosultságot és a hozzátartozói voltot igazoló okiratokat be kell nyújtanom. Az eredményes kutatómunka érdekében írásban hozzájárulok ahhoz, hogy személyi adataim közül a Levéltár az alábbiakat nyilvántartásba vegye:

KÉRELMEZŐ ADATAI
-tól
-ig
Zárójelek, elválasztó jelek és szünetek nélkül kérjük beírni a telefonszámot.
Kérjük valós email címet adjon meg, mert erre a címre küldünk egy válaszlevelet. Figyeljenek a pontos cím megadására, pl., a gmail cím "com"-ra végződik!
AZ ÉRÍNTETT SZEMÉLYI ADATAI
éééé.hh.nn
Korabeli lakcím(ek)
Foglalkozás(ok) a megadott időszakban
Munkahelyek / iskolák a megadott időszakban (Mettől-meddig!)
Munkahely 1
-tól
- ig
Munkahely 2
-tól
- ig
Munkahely 3
-tól
- ig
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
3 + 8 =

A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszüntetését követően, 2020. június 29-étől ismét kinyitjuk Levéltárunk ügyfélszolgálatát és kutatótermét, amelyek idén augusztusban sem zárnak be. A zárás alatt érkezett állampolgári megkeresések feldolgozását folyamatosan végezzük, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

Kutatótermünkben az egészségügyi biztonsági szempontok megtartása érdekében csökkentett létszámban tudunk egyidőben kutatókat fogadni, ezért – további rendelkezésig – előzetes időpontfoglalást vezetünk be. Az időpontok foglalása 2020. június 24-étől válik lehetővé, a Levéltár honlapján található kutatoterem.abtl.hu linken keresztül, amellyel kapcsolatban kutatóink a számukra kiküldött hírlevélben találnak több információt. Az elkészült másolatok átvételéhez nem kell időpontot foglalni.
A veszélyhelyzet feloldását követően is több egészségügyi óvintézkedést fenntartunk, ezért kérjük ügyfeleinket és kutatóinkat, hogy használják a Levéltár által biztosított érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót és viseljenek maszkot.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára