Állandó kiállítás

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára "Egy diktatúra hagyatéka. Állambiztonsági iratok és történetek" című állandó kiállítása a Levéltár iratanyagán, valamint az 1945 és 1990 közötti időszak konkrét történeti eseményein keresztül mutatja be a politikai rendőrség, az állambiztonság működését.

Állandó kiállításunk a politikai rendőrség 1945 és 1990 közötti működését konkrét történeti eseményeken keresztül, az iratanyagot a középpontba helyezve, a Levéltárunkba került tárgyak segítségével mutatja be. A látogatók így a lehető legteljesebb képet kapják az állambiztonság működéséről és iratairól. A kiállítást számos olyan interaktív elem, kihúzható fiók, hanganyag gazdagítja, amely szintén segít újabb és újabb rétegeket feltárni az állambiztonság történetéből.

Nem kizárólag kiállítóteret terveztünk, hanem egy interaktív közösségi teret hoztunk létre, amely egyszerre ad otthont kutatóinknak, ügyfeleinknek, valamint a hozzánk látogató, történelmünk ezen korszaka iránt érdeklődő látogatóknak.

Levéltárunk állandó kiállítása egyéni látogatók számára hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között tekinthető meg. Szerdánként 16 és 17 óra között, előzetes regisztrációt követően, szervezett tárlatvezetésre várjuk csoportok jelentkezését is, az alábbi űrlap kitöltésével.

Jelentkezés

tárlatvezetésre

Videó