Sajtó

Sajtóval kapcsolatos megkereséseit kérjük a sajto@abtl.hu email címre küldje!

A honlapon megjelenő tartalommal és információval kapcsolatos felhasználási, megjelenítési jogokat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára fenntartja!

Kérjük, ha általános, nem sajtóval kapcsolatos témában érdeklődik, akkor kérdését a Kapcsolat oldalunkon található űrlapon küldje el.

Amennyiben Ügyfélszolgálatunkat keresi, az ezzel kapcsolatos információkat itt találja.

Ha személyes vagy felmenői irataiba szeretne betekinteni, vagy tudományos kutatást indítani, akkor itt minden információt megtalál.

A Történeti Levéltár őrzi az 1944. december 21. és 1990. február 14. között keletkezett állambiztonsági iratokat, de illetékességi köre kiterjed az 1990 utáni nemzetbiztonsági iratokra is. Az intézmény az 1990 előtti titkosszolgálatok iratait a 2003. évi III. törvény szerint kezeli, az 1990 utáni nemzetbiztonsági iratokkal kapcsolatos feladatokat pedig a levéltári törvény alapján végzi. Ezzel kapcsolatban itt talál további információt.

Ha az Ügynökakták nyilvánosságával kapcsolatban keresne minket, a megkereséssel párhuzamosan javasoljuk az alábbi tájékoztató anyagok elolvasását/meghallgatását.

 

Videó