Virtuális kiállítások

Honlapunkon hat különböző virtuális tárlattal idézzük meg az 1944 és 1990 közti időszakot, amelyek közt iskolások grafikái, tüntetések fényképei és a bányászok mindennapjait megidéző akták egyaránt helyet kaptak.

A virtuális kiállításaink bemutatják a Clavis Irodalmi Ügynökség által meghirdetett „Graffiti 56” című, művészeti iskolák számára kiírt meghívásos képzőművészeti pályázat nyertes pályaműveit, betekinthetünk az első önkormányzati választások köztereinek hangulataiba és a pártállami diktatúra végóráit is megidézzük a korabeli tüntetések dokumentumaival.

A Rákosi-korszakból származó bányászakták című kiállításunk a kommunista diktatúra beruházási politikájának egyik kedvezményezettjét helyezi a középpontba, értékeltetve mennyiben volt ez az iparág egyben elszenvedője is a hatalomnak, ahogy ugyanígy a szenvedés áll a recski kényszermunkatábort ismertető kiállításunk középpontjában. Végül, de nem utolsósorban: A remény napjai című tárlatunk az 1956-os forradalom pillanatait idézi meg.