Hírek

Keresett kifejezés:   filmklub (összes találat: 5) Keresés törlése

2023. június 6. Áldokumentumfilm az álhírek és a propaganda ellen

Mennyiben segítheti egy áldokumentumfilm vagy épp egy propagandafilm a történelem és a saját élethelyzetünk jobb megértését? A Bevetítés filmklub májusi rendezvényén Halmos Ádám filmrendezővel, Rainer M. János és Krahulcsán Zsolt történészekkel ezekről is beszélgettünk a Nemzeti Trip és az Így történt című filmek kapcsán.

2023. május 8. Zenészek a hatalom árnyékában

Egy tematikusan szerkesztett, mellébeszélésekkel teli alkotás mutatja be az 1981-es tatai tanácskozást, ahol az sem volt teljesen világos, hogy mi a résztvevők célja - derült ki a Bevetítés filmklub április rendezvényén, ahol a Sok húron pendülnek című filmről Menyhárt Jenő zenésszel és Takács Tibor történésszel beszélgettünk.

2023. április 4. A túszdráma, aminek csak áldozatai voltak

Bár az 1973-ban Balassagyarmaton történtek nem feltétlen hitelesen jelennek meg a Túsztörténet című filmben, és a hatóságok is mindent megtettek, hogy kezeljék a helyzetet, a drámai öt nap több évtizedes traumát okozott mindenki számára – derült ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára Bevetítés filmklubjának legújabb kerekasztal beszélgetésén.

2023. március 7. Szabadegyetemmel és filmklubbal is várunk idén tavasszal

2023 tavaszán is folytatódnak az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának programjai: az ingyenes Szabó Zoltán Történeti Szabadegyetem előadásai a keleti blokk 1945 és 1956 közötti történetével ismertetnek meg, míg a Bevetítés - Gyarmathy Lívia filmklub a Kádár-korszakot és az állambiztonságot bemutató filmekkel és beszélgetésekkel vár majd.

2020. november 9. Intézkedések a járványügyi helyzet kapcsán

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni a súlyosbodó járványügyi helyzet kapcsán a Történeti Levéltárban bevezetett legutóbbi intézkedésekről.

1