Hírek

Keresett kifejezés:   kituntetes (összes találat: 5) Keresés törlése

2022. május 3. Az ÁBTL lett az Év Levéltára

A Magyar Levéltárosok Egyesülete 2021-ben az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának ítélte az Év Levéltára díjat.

2024. március 14. Kitüntették Levéltárunk főigazgatóját

Főigazgatónk, Dr. Cseh Gergő Bendegúz történész, levéltáros, levéltári vezető szakfelügyelő, a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

2012. szeptember 13. Az állambiztonsági megbízottak a korabeli értékelések szerint "nagyon jó munkát végeztek"

Az állambiztonsági megbízottak a korabeli értékelések szerint "nagyon jó munkát végeztek" - mondta Kónyáné Kutrucz Katalin, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgató-helyettese csütörtökön, Budapesten tartott előadásában.

2024. április 2. Újabb hét évre nevezték ki levéltárunk főigazgatóját

Kövér László, az Országgyűlés elnöke 2024. április 1-től újabb hét évre Cseh Gergő Bendegúz történészt, levéltárost nevezte ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgatójává. A jelöltet az előzetes meghallgatások során a szakmai bírálóbizottság, illetve az Országgyűlés kulturális bizottsága és nemzetbiztonsági bizottsága is támogatta.

2024. április 23. Ember Mária-díjat kapott levéltárunk történésze, Szécsényi András

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége 2016-ban alapította meg az Ember Mária-díjat, az írónő emlékének adózva. A díjat 2024-ben Sándor Anna, a Spinoza Színház létrehozója és működtetője, Horváth M. Ferenc, Vác Város Levéltárának igazgatója, illetve megosztva Huhák Heléna és Szécsényi András történész-muzeológusok kapták.

1