Hírek

Keresett kifejezés:   megnyito (összes találat: 14) Keresés törlése

2021. november 12. Megnyílt a Levéltár állandó kiállítása

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBLT) első állandó kiállítása "megrendítő figyelmeztetés a történelmi felejtés ellen" - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten.

2008. augusztus 4. Olimpia - a legtöbb ügynöki jelentés 1984-ben készült

Akkor született a legtöbb ügynöki jelentés a magyar sportéletről, amikor a magyar sportdiplomácia 1984-ben lemondta az ország részvételét a Los Angeles-i olimpiáról - mondta az Állambiztonság és olimpia 1956-1988 című könyv hétfői sajtóbemutatóján az egyik szerző, Takács Tibor, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) munkatársa Budapesten.

2006. május 29. Élünk Okt. 23. - kiállítás a történeti levéltárban

Az 1956-os forradalomhoz kapcsolódó fényképekből és dokumentumokból nyílt kiállítás az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában hétfőn Budapesten.

2017. december 13. Nemzetközi workshop a Történeti Levéltárban

Levéltárunk 2017. december 7-én egy nemzetközi műhelykonferencián látta vendégül a kommunista rendszerek titkosszolgálati iratanyagait őrző európai intézmények hálózatának (The European Network of Official Authorities in Charge of the Secret Police Files) munkatársait.

2024. április 24. Sorsok a dossziék mögött: Cziffra György életei

A jelenlegi iratnyilvánosság a múlt jobb megismerésében és egyben a hasonló tárlatok létrehozásában is segít - mondta el Cseh Gergő Bendegúz, Levéltárunk főigazgatója a Cziffra György életei című, időszaki kiállításunkhoz kapcsolódó kamarakonferencia megnyitóján, április 24-én Budapesten.

2017. október 3. 2017-ben is Kutatók Éjszakája a Történeti Levéltárban

A Kulturális Örökség Napjai után idén ősszel másodszor is megnyitotta kapuit a levéltár a látogatók előtt: ezúttal a Kutatók Éjszakája alkalmával.

1 2 3