Podcastek és videók

Keresett kifejezés:   konferencia (összes találat: 6) Keresés törlése

2022. július 5. A B-akciótól a Széles Gereblyéig: Csehszlovákia hadműveletei a "banderisták" ellen

Milyen Ukrajnáért harcoltak a galíciai erdőkbe szorult „banderista” partizánok? Miért terhes a lengyel-ukrán és a csehszlovák-ukrán közös múlt? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Krajcsír Lukács előadása is.

2024. február 15. Globális versenyfutás vadászgépekkel és sörrel

Milyen szerepe volt a közel-keleti államok felfegyverzésében Csehszlovákiának és Magyarországnak? Mennyire volt meghatározó a Szovjetunió a régióban? Miért kereskedett volna Horthy Miklós a közel-keleti országokkal? Izraeli-palesztin konfliktusról, hidegháborús fegyverkereskedelemről és a cseh ipar máig élő közel-keleti és afrikai reneszánszáról Krajcsír Lukács Vadászgépektől a sörökig című könyve kapcsán beszélgetett Pócs Nándor a szerzővel és Prantner Zoltán történésszel.

2017. október 12. Egy elveszett életmű – Szabó Zoltán politikai eszméi

Bár születésének centenáriumán több konferencia, előadás, tanulmány idézte fel alakját, életmű sorozatának kiadása is előre haladt, mégis ha akármikor szó esik Szabó Zoltánról, alapvetően ugyanaz a néhány tíz, jó esetben néhány száz ember érdeklődik iránta. Miért van ez így - teszi fel a kérdést Papp István.

2019. május 9. L"ÉK"-et kap a Világosság

Az Állami Egyházügyi Hivatalba telepített rezidentúra és K-lakás az egyházak irányába végzett hírszerzés szolgálatában címmel Soós Viktor Attila tartott előadást.

2024. május 16. Konferencia Cziffra György életeiről

Április 24-én, a Cziffra György életei címmel rendezett kamarakonferenciánkon azokat a kisvilágokat, konkrét földrajzi helyeket mutattuk be, amelyek meghatározók voltak a művész életében.

2024. július 10. Az Interkozmosz és Magyarország

A mindent átható propagandáról, az elfeledett űrhajósok örökségéről és az állambiztonság örökké figyelő szeméről hallhattak előadásokat az érdeklődők Levéltárunk szakmai kamarakonferenciáján, június 11-én, Budapesten.

1