Hírek, információk

Korlátozás a Levéltárban

Tisztelt Érdeklődők!

Magyarország Kormánya az új koronavírus járvány miatt 2020. március 11. napján Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A rendkívüli helyzetre tekintettel március 16-tól határozatlan ideig az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára zárva tart. Ennek megfelelően az épület sem látogatható. A Levéltár által meghirdetett valamennyi program egy későbbi időpontban valósul meg.

Az állampolgári és kutatói megkereséseket az intézkedés időtartama alatt is befogadjuk, de csak elektronikus vagy postai úton. A kérelmek nyilvántartásba vételéről az érdeklődőket a járványveszélyt követően értesíteni fogjuk. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Történelmi KávéháZ - Beszélgetések a Történeti Levéltárban

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára 2011 februárjában előadássorozatot indított, amelynek keretében az intézményben folyó tudományos kutatást és iratfeldolgozást mutatjuk be. Szívesen látjuk az érdeklődőket minden hónap második csütörtök délutánján előadásainkon, és az azt követő beszélgetéseken. Márciusi rendezvényünkre külső kutatóink közül Kávássy János Elődöt, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum történészét hívtuk meg, hogy számoljon be legújabb kutatásairól.

A következő előadásra 2020. március 12-én 17 órakor az ÁBTL aulájában kerül sor

(Budapest, VI. ker. Eötvös utca 7.)

Előadó: Kávássy János Előd

Séta a titkok házában

Minden hónapban egy alkalommal szakavatott munkatársaink bemutatják levéltárunkat az érdeklődőknek. A séta során a látogatók megismerkedhetnek az intézmény és az épület történetével, benézhetnek egy raktárba, megtekinthetik a restauráló műhelyt, megtudhatják, hogyan lehet kutatni az online adatbázisban, illetve hogy mit kell tennie annak, aki szeretné megtudni, őriz-e a levéltárunk róla vagy családjáról 1990 előtt keletkezett információkat.

A 2020. március 12-i séta 15.30-kor indul az Eötvös utca 7. szám alatti kapualjból Jobst Ágnes vezetésével.

Alkalmanként 20 látogatót tudunk fogadni, ezért a séta előzetes bejelentkezéshez kötött.

Álláspályázat - Adatrögzítő, digitalizáló

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára
                       
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet az
Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába
Informatikai Osztály


adatrögzítő, digitalizáló
munkakör betöltésére.

Történelmi Kávéház - Beszélgetések a Történeti Levéltárban

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára 2011 februárjában előadássorozatot indított, amelynek keretében az intézményben folyó tudományos kutatást és iratfeldolgozást mutatjuk be. Szívesen látjuk az érdeklődőket minden hónap második csütörtök délutánján előadásainkon és az azt követő beszélgetéseken. Februári rendezvényünkre külső kutatóink közül Ötvös Istvánt, a PPKE BTK Jelenkortörténeti Tanszék tanszékvezető docensét, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának bizottsági tagját hívtuk meg, hogy számoljon be legújabb kutatásairól.

A következő előadás 2020. február 13-án 17 órakor kezdődik az ÁBTL aulájában
(Budapest, VI. ker. Eötvös utca 7.).


Előadó: Ötvös István

Az előadás címe:

Oldalak