Hírek

Keresett kifejezés:   kemelharitas (összes találat: 5) Keresés törlése

2017. március 6. NEB: kerüljenek a Történeti Levéltárba a mágnesszalagok

Átkerülnének az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába (ÁBTL) az 1990 előtti állambiztonsági szervek mágnesszalagokon őrzött adatai, és - lehetőség szerint - a titkos minősítésüket is feloldanák a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) javaslata szerint. A NEB a szalagok vizsgálatáról szóló jelentését hétfőn hozta nyilvánosságra a honlapján.

2003. október 12. Gyarmati György a titkosszolgálati levéltárról

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára átvette a rendszerváltás előtti állambiztonsági szervek iratainak első, 1944-70 között keletkezett mintegy 400 folyóméternyi anyagát - mondta el Gyarmati György főigazgató az MTI érdeklődésére.

2003. december 28. Állambiztonsági iratok - az átadást felügyelő bizottság tapasztalatai

A 44 ezer 755 tételszámon nyilvántartott 1944-70 közötti állambiztonsági iratból összesen 50 olyan maradt, melynek nyilvánosságát illetően nem jutottak közös nevezőre a titkosszolgálatok és az iratátadást felügyelő bizottság, így ezekről Kiss Péter kancelláriaminiszter fogja kimondani az utolsó szót - mondta el a bizottság egyik tagja az MTI-nek.

2004. június 30. Erősödik az állambiztonsági levéltár szakmaisága

Erősödik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának szakmaisága, közelít afelé, hogy levéltári feladatokat ellátó tudományos intézménnyé váljon - mondta az Magyar Országos Levéltár főigazgatója szerdán Budapesten.

2024. június 18. Magyarok a csillagok közé vezető úton

A mindent átható propagandáról, az elfeledett űrhajósok örökségéről és az állambiztonság örökké figyelő szeméről hallhattak előadásokat az érdeklődők Levéltárunk szakmai kamarakonferenciáján, június 11-én, Budapesten.

1