Hírek

Keresett kifejezés:   propaganda (összes találat: 7) Keresés törlése

2023. november 6. A hazai zsidóság 1945 utáni emlékezete az új Betekintőben

Egy kegyetlen kerettiszt portréja és zarándokutak Auschwitzba: a Betekintő 2023/3-as, most megjelent lapszáma a második világháború utáni magyarországi zsidóság történetének kevéssé ismert fejezeteit mutatja be.

2023. június 6. Áldokumentumfilm az álhírek és a propaganda ellen

Mennyiben segítheti egy áldokumentumfilm vagy épp egy propagandafilm a történelem és a saját élethelyzetünk jobb megértését? A Bevetítés filmklub májusi rendezvényén Halmos Ádám filmrendezővel, Rainer M. János és Krahulcsán Zsolt történészekkel ezekről is beszélgettünk a Nemzeti Trip és az Így történt című filmek kapcsán.

2022. július 13. Megjelent a Betekintő 2022/2. száma

Lúdas Matyi és a galambszárny, "Sziklai Barna" jelentései és Budapest bandája, avagy mire jók a rosszfiúk a Betekintő legújabb számában.

2024. április 15. Könyvújdonság az 1979–1989-es szovjet–afgán háborúról

Hiánypótló szakkönyv jelent meg a Zrínyi Kiadó gondozásában: Ion Xenofontov moldovai történész professzor Az afganisztáni háború (1979–1989) című könyvét Levéltárunk munkatársa, Bandi István fordította magyarra. A mű a szovjet–afgán háború világát tárja fel az érdeklődők számára, mégpedig "alulnézetből", azaz az odaküldött katonák szempontjából.

2016. június 2. Honukban otthontalanok - Beszámoló a konferenciáról

Beszámoló az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára "Honukban otthontalanok" című, a budapesti kitelepítések 65. évfordulója alkalmából rendezett emlékkonferenciájáról.

2024. június 18. Magyarok a csillagok közé vezető úton

A mindent átható propagandáról, az elfeledett űrhajósok örökségéről és az állambiztonság örökké figyelő szeméről hallhattak előadásokat az érdeklődők Levéltárunk szakmai kamarakonferenciáján, június 11-én, Budapesten.

1 2