Hírek

Keresett kifejezés:   tanulmanykotet (összes találat: 6) Keresés törlése

2022. augusztus 1. Szakmai beszámoló az 1971 Egy tipikus kádári év? című konferenciáról és az előadásokat tartalmazó tanulmánykötetről

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára 2021. november 10-én adott helyet az 1971 Egy tipikus kádári év? című konferenciának az intézmény dísztermében. Az eseményen népes hallgatóság vett részt, becsléseink szerint folyamatosan 40 fő követte az elhangzottakat.

2012. október 4. Lezsák Sándor: anyagilag is meg kell becsülni a történeti levéltárat

Lezsák Sándor szerint az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) a költségvetésében is meg kell jelennie az intézmény megbecsülésének, s ezért a mostani kétharmados parlamenti többségnek is mindent meg kell tennie.

2008. október 10. Kenedi-bizottság: 16 pontos javaslat a kormánynak a jelentésben

A Kenedi János vezette szakértői bizottság 16 pontos javaslatot készített a kormány számára - derült ki a Miniszterelnöki Hivatal honlapján pénteken nyilvánosságra hozott, több mint négyszáz oldalas jelentésből.

2017. június 28. Könyvbemutató: Epizódok a titkok házából

2017. június 27-én az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a Kronosz Kiadó az ÁBTL aulájában bemutatta új, közös kiadású tanulmánykötetét:

2016. február 8. Levéltárunkban adták át az Év Levéltári Kiadványa díjakat

Négy kategóriában adták át az Év Levéltári Kiadványa díjat január 28-án Budapesten az NKA támogatásával megvalósuló Nyitott Levéltárak 2015 programsorozat zárásaként.

2017. február 23. Tanulmányok nem csak Korunk-belieknek: beszámoló egy könyvbemutatóról

Kovács Kis Gyöngy, az erdélyi Korunk című folyóirat és Komp-Press Kiadó főszerkesztője bevezetőjében bemutatta a Kolozsváron megjelenő folyóiratot, amelyben a kötet tanulmányainak többsége eredetileg megjelent. A fennállásának 90. évfordulóját tavaly ünneplő lap rendszeresen közöl történelmi tanulmányokat, gyakran tematikus összeállításokban. A legfrissebb, 2017. februári szám például az 1919-es év eseményeivel foglalkozik. A KOMP-PRESS KIADÓ évente átlagosan 6-10 könyvvel jelentkezik, történelemmel foglalkozó sorozatában többek között olyan szerzőkkel, mint Gyáni Gábor, Romsics Ignác, Szarka László, Tomka Béla, Hermann Róbert. E sorba illeszkedik Gyarmati György munkája, amelyet Kovács Kis Gyöngy maga szerkesztett, és így elfogultsággal, de jó szívvel ajánlott.

1