Kulturális Örökség Napjai rendhagyó körülmények között

2020. szeptember 23. Kulturális Örökség Napjai rendhagyó körülmények között

2020. szeptember 19-20-án az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában is rendhagyó körülmények között zajlott a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat idei programja.

Alkalmazkodva a vírushelyzet adta körülményekhez fokozott és szigorú biztonsági intézkedésekkel és nagy várakozással fogadtuk a látogatókat. Összesen tizennégy, a rendszerváltozás témakörét feldolgozó, illetve az épületet és a levéltárat bemutató programon vehetett részt, valamint két virtuális kiállítást tekinthetett meg az, aki minket választott. Programjaink teltházas létszáma és a vendégkönyv tanúsága szerint érdemes volt felkeresni a Történeti Levéltárat ebben az évben is.

Azokra is gondoltunk, akik ezúttal nem szerettek volna személyesen részt venni programjainkon, számukra online tartalmakból volt bőséges választék honlapunkon.  A Levéltárunkat bemutató kisfilm, az épületünk történetét és építészeti értékeit bemutató videó, a Kónyáné Kutrucz Katalinnal és Kónya Imrével készült beszélgetés, a rendszerváltás témájához kapcsolódó előadások és két virtuális kiállításunk továbbra is megtekinthető honlapunkon.