Hírek

2012. május 17. Kutrucz Katalin: nincs két egyforma ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás

Nincs két egyforma állambiztonsági ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás sem - mondta Kutrucz Katalin, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgató-helyettese kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön Budapesten.

2012. március 12. Ügynökkérdéssel és a pártállami rendszerrel foglalkozó könyveket mutattak be az ÁBTL-ben

Ügynökkérdéssel és a pártállami rendszerrel foglalkozó könyveket mutattak be hétfőn az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában (ÁBTL) Budapesten. A kötetek egyebek mellett az egypártrendszer állambiztonsága feltárásának jelenlegi helyzetéről, a jezsuita rend 1945 és 1965 közötti történetéről és a nyolcvanas évek közéleti fotótémáiról szólnak.

2011. november 14. Megjelent Gyarmati György Rákosi-rendszerről szóló könyve

Megjelent Gyarmati Györgynek, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL) főigazgatójának A Rákosi-korszak című könyve, amelyet Romsics Ignác akadémikus mutatott be hétfőn Budapesten.

2011. június 7. A történeti levéltár munkájával ismerkedett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának tevékenységéről tájékozódott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden a bizottság kihelyezett ülésén, a levéltár budapesti épületében.

2011. április 4. Mintegy másfél millió oldalnyi állambiztonsági iratot mentettek meg az enyészettől

Mintegy másfél millió oldalnyi, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában őrzött iratot mentettek meg az enyészettől csaknem egy év alatt egy speciális technológia segítségével - közölte Cseh Gergő Bendegúz, a levéltár főosztályvezető-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

2010. május 7. Több későbbi főpap volt ügynök egy levéltáros szerint

Az ügynökügyekben több későbbi főpap volt érintett egy levéltáros szerint: a katolikus egyházon belül 1958-ban ketten, 1968-ban hárman, 1978-ban öten, 1988-ban hatan végeztek állambiztonsági hálózati tevékenységet.

... 20 21 22 23 24 ...