Hírek

2009. szeptember 18. Bemutatták a politikai rendőrség 1945-1946 közötti történetéről szóló könyvet

A politikai rendőrség 1945-1946 közötti történetét korabeli dokumentumokon keresztül tárgyaló könyv rávilágít többek között arra a személyi versengésre, amely az erőszakszervezet vezetésének megszerzéséért folyt - mondta a könyv bemutatóján M. Kiss Sándor történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára Budapesten pénteken.

2009. szeptember 10. Ügynökakták - egy éve adta át jelentését a Kenedi-bizottság a kormánynak

Egy éve, 2008. szeptember 11-én adta át jelentését Szilvásy György akkori, polgári titkosszolgálatokat irányító miniszternek a pártállam állambiztonsági iratainak feltárására létrejött Kenedi-bizottság.

2008. november 28. Gyarmati György: felülreprezentált az értelmiségről szóló ügynöki jelentések kutatása

Az akták közötti számarányánál jóval nagyobb mértékben kutatják a történészek és az érdeklődők az értelmiségről és az egyházakról szóló ügynöki jelentéseket - mondta Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgatója Budapesten pénteken.

2008. október 10. Kenedi-bizottság: 16 pontos javaslat a kormánynak a jelentésben

A Kenedi János vezette szakértői bizottság 16 pontos javaslatot készített a kormány számára - derült ki a Miniszterelnöki Hivatal honlapján pénteken nyilvánosságra hozott, több mint négyszáz oldalas jelentésből.

2008. szeptember 11. Átadta jelentését Szilvásy Györgynek a Kenedi-bizottság

Átadta jelentését az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló Kenedi-bizottság Szilvásy Györgynek, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszternek - tájékoztatta a tárca nélküli miniszter és a bizottság elnöke közös közleményben csütörtök délután az MTI-t.

2008. szeptember 10. Bemutatták a Nagy Imre-per DVD-hangfelvételét

Bemutatták a Nagy Imre-per DVD-n megjelent hangfelvételét és szó szerinti leiratát szerdán Budapesten.

... 20 21 22 23 24 ...