Hírek

2011. június 7. A történeti levéltár munkájával ismerkedett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának tevékenységéről tájékozódott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden a bizottság kihelyezett ülésén, a levéltár budapesti épületében.

2011. április 4. Mintegy másfél millió oldalnyi állambiztonsági iratot mentettek meg az enyészettől

Mintegy másfél millió oldalnyi, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában őrzött iratot mentettek meg az enyészettől csaknem egy év alatt egy speciális technológia segítségével - közölte Cseh Gergő Bendegúz, a levéltár főosztályvezető-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

2010. május 7. Több későbbi főpap volt ügynök egy levéltáros szerint

Az ügynökügyekben több későbbi főpap volt érintett egy levéltáros szerint: a katolikus egyházon belül 1958-ban ketten, 1968-ban hárman, 1978-ban öten, 1988-ban hatan végeztek állambiztonsági hálózati tevékenységet.

2010. március 18. Letette az esküt az ÁBTL főigazgatója az Országgyűlés elnökének

Letette az esküt Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) újonnan kinevezett, tisztségében megerősített főigazgatója Katona Béla, az Országgyűlés elnöke előtt csütörtökön Budapesten - közölte az Országgyűlés sajtószolgálata az MTI-vel.

2010. február 23. Az ÁBTL főigazgatói kinevezéséről tartott nyilvános meghallgatást az OSA

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL) főigazgatói posztjára korábban pályázók közül csak Varga László jelent meg a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSA) Archívum budapesti épületében kedden tartott nyilvános meghallgatáson.

2010. február 15. Gyarmati György lehet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának új főigazgatója

Katona Béla, az Országgyűlés elnöke kezdeményezte Gyarmati György parlamenti bizottsági meghallgatását - közölte az Országgyűlés sajtószolgálata az MTI-vel hétfőn. A közlemény ugyan nem tartalmazza, de ez azt jelenti, hogy a házelnök a jelenlegi főigazgatót jelöli az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgatói posztjára.

... 19 20 21 22 23 ...