Hírek

2004. február 24. A történeti levéltár főigazgatója szakembert szeretne a főigazgató-helyettesi poszton

Az Állambiztonsági Történeti Levéltárat ki kell vezetni a politikai viták köréből, a főigazgató-helyettesi posztra szakembert kell állítani - közölte az intézmény főigazgatója kedden, Budapesten.

2004. február 24. A történeti levéltár feldolgozta az örökölt restanciát

A történeti levéltár tetemes restanciát örökölt elődjétől, a történeti hivataltól, ennek feldolgozását sikeresen hajtotta végre 2003 áprilisi megalakulása óta - mondta a levéltár főigazgatója kedden, Budapesten.

2003. december 28. Állambiztonsági iratok - az átadást felügyelő bizottság tapasztalatai

A 44 ezer 755 tételszámon nyilvántartott 1944-70 közötti állambiztonsági iratból összesen 50 olyan maradt, melynek nyilvánosságát illetően nem jutottak közös nevezőre a titkosszolgálatok és az iratátadást felügyelő bizottság, így ezekről Kiss Péter kancelláriaminiszter fogja kimondani az utolsó szót - mondta el a bizottság egyik tagja az MTI-nek.

2003. október 31. Megismerhetők Kondor Katalin állambiztonsági iratai

A Magyar Rádió Rt. elnöke, Kondor Katalin az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárát egyfelől arról tájékoztatta, hogy nem tekinti magát közszereplőnek, másfelől pedig arról, hogy a levéltár által róla őrzött dokumentumokat - melyeket kérésére másolatban megkapott -, 2003. október 27-én tartott sajtótájékoztatóján a nyilvánosság elé tárta.

2003. október 12. Titkosszolgálati levéltár: a szabályozás

Magyarországon a korábbi törvény szerint minden rá vonatkozó, 1990 előtt keletkezett állambiztonsági adatot megismerhetett az érintett, a jelenlegi szabályozás szerint azonban csak a kizárólag vele kapcsolatba hozhatóakat.

2003. október 12. Gyarmati György a titkosszolgálati levéltárról

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára átvette a rendszerváltás előtti állambiztonsági szervek iratainak első, 1944-70 között keletkezett mintegy 400 folyóméternyi anyagát - mondta el Gyarmati György főigazgató az MTI érdeklődésére.

... 23 24 25