Hírek

Keresett kifejezés:   allambiztonsag (összes találat: 135) Keresés törlése

2017. március 14. Az Országgyűlés kulturális bizottsága támogatja a történeti levéltár főigazgató-jelöltjét

Az Országgyűlés kulturális bizottsága kedden támogatta Cseh Gergő Bendegúz kinevezését az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgatójának.

2018. július 12. Átadják a rendszerváltás előtti titkos anyagokat tartalmazó mágnesszalagokat

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába szállítják azokat a mágnesszalagokat, amelyek az 1990 előtt működött titkosszolgálatok számítógépes adatbázisait tárolják, mert függetlenül az adathordozó jellegétől az adatok iratnak minősülnek - közölte a levéltár főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön.

2020. február 21. A kommunizmus csaknem 1200 áldozatának életrajza lett elérhető

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) szinte teljessé tette a Nemzeti Gyászpark adatbázisát, így elérhető annak a csaknem 1200 embernek az életrajza, akiket a kommunizmus áldozataként kivégeztek és a Rákoskeresztúri új köztemető három parcellájában (298, 300, 301) temettek el.

2021. november 30. Orbán Balázs: a recski kényszermunkatábor a kommunizmus szimbóluma

A recski kényszermunkatábor a kommunizmus szimbóluma, emlékét meg kell őriznünk, hogy figyelmeztesse a következő generációkat is a szabadság fontosságára - erről beszélt Orbán Balázs a Recski Nemzeti Emlékpark tervpályázatának eredményhirdetésén Budapesten kedden.

2012. szeptember 13. Az állambiztonsági megbízottak a korabeli értékelések szerint "nagyon jó munkát végeztek"

Az állambiztonsági megbízottak a korabeli értékelések szerint "nagyon jó munkát végeztek" - mondta Kónyáné Kutrucz Katalin, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgató-helyettese csütörtökön, Budapesten tartott előadásában.

2009. szeptember 10. Ügynökakták - egy éve adta át jelentését a Kenedi-bizottság a kormánynak

Egy éve, 2008. szeptember 11-én adta át jelentését Szilvásy György akkori, polgári titkosszolgálatokat irányító miniszternek a pártállam állambiztonsági iratainak feltárására létrejött Kenedi-bizottság.

... 10 11 12 13 14 ...