Hírek

Keresett kifejezés:   horthy-korszak (összes találat: 4) Keresés törlése

2023. január 20. Szemelvénygyűjtemény a 20. századi magyar titkosszolgálatokról

2022. december 2-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetbiztonsági Intézete és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára szervezésében került sor „A XX. századi magyar titkosszolgálatok – Szemelvények a korszak titkosszolgálatainak működéséből” című online tudományos konferenciára.

2015. szeptember 29. Átfogó kötet jelent meg a Horthy-korszak politikai rendőrségéről

A Horthy-korszak politikai rendőrségének történetéről átfogó képet nyújtó kötet jelent meg Ellenség a baloldalon címmel Varga Krisztián történész, rendőr százados tollából a Jaffa Kiadó gondozásában.

2016. június 3. Megjelent a Népiblog

Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgatója megnyitó szavai után Romsics Ignác történész, akadémikus bevezető előadásával kezdődött a NÉPIBLOG című könyv bemutatója 2016. június 2-án a Történeti Levéltárban.

2024. július 15. Nemzetvédelemtől a sikertelen kiugrásig az új Betekintőben

A Horthy-korszakban sokat használt „nemzetvédelem” fogalma és a kiugrási kísérletben a "megbízható" munkásság felfegyverzésére szánt kísérletek mellett az egyik legnevesebb magyar iparművész karrierjének egy korábban figyelmen kívül hagyott időszakát is bemutatja a Betekintő legújabb, 2024/2. száma.

1