Hírek

Keresett kifejezés:   konyv (összes találat: 50) Keresés törlése

2022. május 17. Thaiföldi levéltáros és könyvtáros delegáció látogatása az ÁBTL-ben

Az Erasmus program keretében az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tartózkodó, a thaiföldi Sukhothai Thammathirat Open University-ről és a Chiangmai Rajabhat University-ről érkező delegáció látogatott a Történeti Levéltárba.

2022. április 7. Az ÁBTL nyerte az Év Levéltári Kiadványa díjat

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára a Magyar Levéltárosok Egyesülete pályázatán I. helyezést ért el az Év szakmai kiadványa kategóriában a MINISZTER A FRONTVONALBAN - Zsindely Ferenc naplója 1941. február 25. - 1946. március 9. című könyvével.

2013. február 14. ÁBTL-főigazgató: Rákosi 1962-es kihallgatásakor Kádár felelősségét is emlegette

Rákosi Mátyás, a korábbi Magyar Dolgozók Pártja (MDP) bukott főtitkára 1962-es szovjetunióbeli kihallgatásakor Kádár Jánosnak, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) akkori első titkárának felelősségét is emlegette a Rákosi-korszak törvénysértéseivel kapcsolatban - mondta Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgatója egy csütörtöki budapesti könyvbemutatón.

2012. október 4. Lezsák Sándor: anyagilag is meg kell becsülni a történeti levéltárat

Lezsák Sándor szerint az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) a költségvetésében is meg kell jelennie az intézmény megbecsülésének, s ezért a mostani kétharmados parlamenti többségnek is mindent meg kell tennie.

2012. május 17. Kutrucz Katalin: nincs két egyforma ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás

Nincs két egyforma állambiztonsági ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás sem - mondta Kutrucz Katalin, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgató-helyettese kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön Budapesten.

1 2 3 4 5 ...