Hírek

Keresett kifejezés:   leveltar (összes találat: 136) Keresés törlése

2023. szeptember 18. Nem búcsúzunk Recsktől

Bár a recski látogatóközpont megépítése a jelenlegi gazdasági helyzetben távoli álomnak tűnik csak, mindent meg fogunk tenni, hogy a helyszín továbbra is a nemzeti emlékezet méltó része maradhasson – mondta el levéltárunk főigazgatója, Cseh Gergő Bendegúz szeptember 11-én, az egykori kényszermunkatábor 70 évvel ezelőtti bezárása alkalmából tartott megemlékezésen.

2023. július 24. Megfigyelés, éhségsztrájk és polgárháborús anarchisták

Államvédelemmel tárgyaló amerikai nagykövettel, megfigyelt izraeli kormánytisztviselőkkel és a magyar anarchisták spanyol polgárháborúban betöltött szerepét bemutató cikk folytatásával jelent meg a Betekintő idei második száma.

2023. július 17. Könnyebben kutathatók online Levéltárunk iratai

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára állami szaklevéltárként mindig kiemelt feladatának tekintette – az általa őrzött iratanyag szakszerű kezelése, valamint az információs kárpótlás keretében hozzá forduló állampolgárok kérelmeinek gyors ügyintézése mellett – a tudományos kutatás elősegítését.

2023. június 15. Idén is megrendezik a Levéltári Pikniket

2023. június 17-én immár hatodik alkalommal rendezi meg a Levéltári Pikniket Budapest Főváros Levéltára (BFL), amelyen mi is ott leszünk!

2023. június 9. Osztrák-magyar levéltári együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Cseh Gergő Bendegúz, levéltárunk főigazgatója és dr. Barbara Stelzl-Marx, a Ludwig Boltzmann Intézet igazgatója 2023. június 6-án Grazban.

2023. május 19. A levéltári szakterület a nemzet emlékezete, történelmi memóriája

A levéltári szakterület nem kevesebbet tudhat magáénak, mint a nemzet emlékezetét, történelmi memóriáját - mondta Závogyán Magdolna, a kultúráért felelős államtitkár csütörtökön a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa (MLVT) éves vándorgyűlésén, a Lakitelek Népfőiskolán.

1 2 3 4 ...