Hírek

Keresett kifejezés:   leveltar (összes találat: 146) Keresés törlése

2024. február 16. Kinyílt a Cziffra-dosszié

Hiánypótló időszaki kiállítás mutatja be a Cziffra György állambiztonsági megfigyelésével kapcsolatos iratokat. A tárlatot február 14-én Balázs János, a Cziffra György Fesztivál művészeti vezetője és Cseh Gergő Bendegúz, Levéltárunk főigazgatója nyitották meg.

2022. május 17. Thaiföldi levéltáros és könyvtáros delegáció látogatása az ÁBTL-ben

Az Erasmus program keretében az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tartózkodó, a thaiföldi Sukhothai Thammathirat Open University-ről és a Chiangmai Rajabhat University-ről érkező delegáció látogatott a Történeti Levéltárba.

2022. május 2. Májustól ismét látogatható a levéltár kiállítása a recski emlékhelyen

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és Recsk Nagyközség Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás alapján, 2022. május 1. és 2022. november 15. között ismét látogatható a Levéltár „Recsk – kényszermunkatáborok, 1950–1953” című kiállítása.

2022. május 3. Az ÁBTL lett az Év Levéltára

A Magyar Levéltárosok Egyesülete 2021-ben az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának ítélte az Év Levéltára díjat.

2022. április 7. Az év levéltári kiállítása díjat kapta meg az ÁBTL

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára a Magyar Levéltárosok Egyesülete pályázatán megosztott I. helyezést ért el a hagyományos és online módon rendezett kiállítások kategóriában az EGY DIKTATÚRA HAGYATÉKA - Állambiztonsági iratok és történetek című az állandó kiállításával.

2022. április 7. Az ÁBTL nyerte az Év Levéltári Kiadványa díjat

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára a Magyar Levéltárosok Egyesülete pályázatán I. helyezést ért el az Év szakmai kiadványa kategóriában a MINISZTER A FRONTVONALBAN - Zsindely Ferenc naplója 1941. február 25. - 1946. március 9. című könyvével.

... 3 4 5 6 7 ...