Hírek

Keresett kifejezés:   ugynok (összes találat: 30) Keresés törlése

2012. október 9. Gyarmati György: negyedmillió ügynök lehetett a pártállami rendszerben

Negyedmillióra becsülhető a pártállami rendszerben Magyarországon ügynökként tevékenykedők száma, eddig mintegy négyezer azonosítását segítette elő az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL), és négyszáz körülvan azok száma, akiknek a neve a széles nyilvánosság elé került - mondta Gyarmati György, a történeti levéltár főigazgatója kedden Budapesten.

2012. május 17. Kutrucz Katalin: nincs két egyforma ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás

Nincs két egyforma állambiztonsági ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás sem - mondta Kutrucz Katalin, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgató-helyettese kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön Budapesten.

2012. március 12. Ügynökkérdéssel és a pártállami rendszerrel foglalkozó könyveket mutattak be az ÁBTL-ben

Ügynökkérdéssel és a pártállami rendszerrel foglalkozó könyveket mutattak be hétfőn az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában (ÁBTL) Budapesten. A kötetek egyebek mellett az egypártrendszer állambiztonsága feltárásának jelenlegi helyzetéről, a jezsuita rend 1945 és 1965 közötti történetéről és a nyolcvanas évek közéleti fotótémáiról szólnak.

2010. május 7. Több későbbi főpap volt ügynök egy levéltáros szerint

Az ügynökügyekben több későbbi főpap volt érintett egy levéltáros szerint: a katolikus egyházon belül 1958-ban ketten, 1968-ban hárman, 1978-ban öten, 1988-ban hatan végeztek állambiztonsági hálózati tevékenységet.

2010. február 23. Az ÁBTL főigazgatói kinevezéséről tartott nyilvános meghallgatást az OSA

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL) főigazgatói posztjára korábban pályázók közül csak Varga László jelent meg a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSA) Archívum budapesti épületében kedden tartott nyilvános meghallgatáson.

2008. november 28. Gyarmati György: felülreprezentált az értelmiségről szóló ügynöki jelentések kutatása

Az akták közötti számarányánál jóval nagyobb mértékben kutatják a történészek és az érdeklődők az értelmiségről és az egyházakról szóló ügynöki jelentéseket - mondta Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgatója Budapesten pénteken.

1 2 3 4 ...