Hírek

Keresett kifejezés:   1989 (összes találat: 24) Keresés törlése

2008. szeptember 10. Bemutatták a Nagy Imre-per DVD-hangfelvételét

Bemutatták a Nagy Imre-per DVD-n megjelent hangfelvételét és szó szerinti leiratát szerdán Budapesten.

2013. május 28. A tartótiszt: Varga Ágota filmjében először szólal meg egy, a megfigyeléseket irányító tiszt

A nyilvánosság előtt első alkalommal beszélt munkájáról a rendszerváltás óta egy, a korabeli megfogalmazás szerint az "egyházi reakció elhárítását" végző operatív tiszt egy filmben. Varga Ágota A tartótiszt című dokumentumfilmjének kedd este tartották a díszbemutatóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban, telt ház előtt.

2013. október 17. Bemutatták a Korunk című folyóirat Kádár-korszakkal foglalkozó számát

A Kádár-korszakkal foglalkozik a Korunk című kolozsvári folyóirat új száma, amelyet csütörtökön mutattak be Budapesten, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

2012. június 14. Cseh Gergő Bendegúz: sehol sincs lezárva az állambiztonsági múlt

Sehol sincs "megoldva", vagyis lezárva az állambiztonsági múlt a volt szocialista országokban - mondta csütörtöki előadásában Cseh Gergő Bendegúz; a történeti levéltár munkatársa a magyarral együtt hét intézmény működését bemutatva cáfolta azokat a bírálatokat, amelyek szerint már szinte mindenhol előrébb járnak ezeknek az adatoknak a nyilvánosságra hozatalával, illetve a kutathatóságával.

2020. február 21. A kommunizmus csaknem 1200 áldozatának életrajza lett elérhető

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) szinte teljessé tette a Nemzeti Gyászpark adatbázisát, így elérhető annak a csaknem 1200 embernek az életrajza, akiket a kommunizmus áldozataként kivégeztek és a Rákoskeresztúri új köztemető három parcellájában (298, 300, 301) temettek el.

2005. március 4. A III/III-as állomány tisztjeinek listája a hvg.hu-n

A Heti Világgazdaság internetes oldalán (hvg.hu) pénteken közölte a Belügyminisztérium III/III-as főcsoportfőnöksége 1989-es tiszti állományának névsorát és rangfokozatait. Burány Sándor (MSZP) közölte: sajnálja, hogy a múlt tisztázása listák versenyévé vált, és arra kéri a levéltár munkatársait soron kívül tegyék lehetővé a listákon hírbe hozott emberek számára múltjuk tisztázást.

1 2 3 4