Hírek

Keresett kifejezés:   beszelgetes (összes találat: 19) Keresés törlése

2023. március 7. Szabadegyetemmel és filmklubbal is várunk idén tavasszal

2023 tavaszán is folytatódnak az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának programjai: az ingyenes Szabó Zoltán Történeti Szabadegyetem előadásai a keleti blokk 1945 és 1956 közötti történetével ismertetnek meg, míg a Bevetítés - Gyarmathy Lívia filmklub a Kádár-korszakot és az állambiztonságot bemutató filmekkel és beszélgetésekkel vár majd.

2024. február 16. Kinyílt a Cziffra-dosszié

Hiánypótló időszaki kiállítás mutatja be a Cziffra György állambiztonsági megfigyelésével kapcsolatos iratokat. A tárlatot február 14-én Balázs János, a Cziffra György Fesztivál művészeti vezetője és Cseh Gergő Bendegúz, Levéltárunk főigazgatója nyitották meg.

2012. május 17. Kutrucz Katalin: nincs két egyforma ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás

Nincs két egyforma állambiztonsági ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás sem - mondta Kutrucz Katalin, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgató-helyettese kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön Budapesten.

2004. május 4. Módosításra szorul az állambiztonsági levéltárról szóló törvény

Módosításra szorul az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának létrehozásáról szóló törvény - mondta Gyarmati György, a levéltár főigazgatója az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága előtt kedden.

2004. november 25. Az állambiztonsági levéltár a rá vonatkozó törvény módosítása érdekében a parlamenthez fordul

Az állambiztonsági levéltár rövidesen eljuttatja a rá vonatkozó törvény módosítását célzó észrevételeit az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának - mondta Kutrucz Katalin főigazgató-helyettes az MTI-nek csütörtökön.

2013. május 28. A tartótiszt: Varga Ágota filmjében először szólal meg egy, a megfigyeléseket irányító tiszt

A nyilvánosság előtt első alkalommal beszélt munkájáról a rendszerváltás óta egy, a korabeli megfogalmazás szerint az "egyházi reakció elhárítását" végző operatív tiszt egy filmben. Varga Ágota A tartótiszt című dokumentumfilmjének kedd este tartották a díszbemutatóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban, telt ház előtt.

1 2 3 4