Hírek

Keresett kifejezés:   borton (összes találat: 9) Keresés törlése

2023. szeptember 20. Kiállítással emlékezünk jövőre Cziffra György és az állambiztonság kapcsolatára

Mit rejt a Cziffra-dosszié? címmel 2024. február 14-én nyílik kiállítás Levéltárunkban azokból a dokumentumokból, amelyeket a zongoraművészről az állambiztonság tartott nyilván.

2023. április 4. A túszdráma, aminek csak áldozatai voltak

Bár az 1973-ban Balassagyarmaton történtek nem feltétlen hitelesen jelennek meg a Túsztörténet című filmben, és a hatóságok is mindent megtettek, hogy kezeljék a helyzetet, a drámai öt nap több évtizedes traumát okozott mindenki számára – derült ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára Bevetítés filmklubjának legújabb kerekasztal beszélgetésén.

2021. november 12. Megnyílt a Levéltár állandó kiállítása

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBLT) első állandó kiállítása "megrendítő figyelmeztetés a történelmi felejtés ellen" - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten.

2012. október 9. Gyarmati György: negyedmillió ügynök lehetett a pártállami rendszerben

Negyedmillióra becsülhető a pártállami rendszerben Magyarországon ügynökként tevékenykedők száma, eddig mintegy négyezer azonosítását segítette elő az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL), és négyszáz körülvan azok száma, akiknek a neve a széles nyilvánosság elé került - mondta Gyarmati György, a történeti levéltár főigazgatója kedden Budapesten.

2008. szeptember 10. Bemutatták a Nagy Imre-per DVD-hangfelvételét

Bemutatták a Nagy Imre-per DVD-n megjelent hangfelvételét és szó szerinti leiratát szerdán Budapesten.

2004. június 30. Erősödik az állambiztonsági levéltár szakmaisága

Erősödik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának szakmaisága, közelít afelé, hogy levéltári feladatokat ellátó tudományos intézménnyé váljon - mondta az Magyar Országos Levéltár főigazgatója szerdán Budapesten.

1 2