Hírek

Keresett kifejezés:   film (összes találat: 22) Keresés törlése

2003. december 28. Állambiztonsági iratok - az átadást felügyelő bizottság tapasztalatai

A 44 ezer 755 tételszámon nyilvántartott 1944-70 közötti állambiztonsági iratból összesen 50 olyan maradt, melynek nyilvánosságát illetően nem jutottak közös nevezőre a titkosszolgálatok és az iratátadást felügyelő bizottság, így ezekről Kiss Péter kancelláriaminiszter fogja kimondani az utolsó szót - mondta el a bizottság egyik tagja az MTI-nek.

2013. május 28. A tartótiszt: Varga Ágota filmjében először szólal meg egy, a megfigyeléseket irányító tiszt

A nyilvánosság előtt első alkalommal beszélt munkájáról a rendszerváltás óta egy, a korabeli megfogalmazás szerint az "egyházi reakció elhárítását" végző operatív tiszt egy filmben. Varga Ágota A tartótiszt című dokumentumfilmjének kedd este tartották a díszbemutatóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban, telt ház előtt.

2012. június 14. Cseh Gergő Bendegúz: sehol sincs lezárva az állambiztonsági múlt

Sehol sincs "megoldva", vagyis lezárva az állambiztonsági múlt a volt szocialista országokban - mondta csütörtöki előadásában Cseh Gergő Bendegúz; a történeti levéltár munkatársa a magyarral együtt hét intézmény működését bemutatva cáfolta azokat a bírálatokat, amelyek szerint már szinte mindenhol előrébb járnak ezeknek az adatoknak a nyilvánosságra hozatalával, illetve a kutathatóságával.

2020. november 9. Intézkedések a járványügyi helyzet kapcsán

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni a súlyosbodó járványügyi helyzet kapcsán a Történeti Levéltárban bevezetett legutóbbi intézkedésekről.

2020. szeptember 23. Kulturális Örökség Napjai rendhagyó körülmények között

2020. szeptember 19-20-án az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában is rendhagyó körülmények között zajlott a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat idei programja.

2020. július 22. 70 éve nyílt meg a recski kényszermunkatábor

Hetven évvel ezelőtt, 1950. július 19-én a három tucatnyi „jobboldalinak” bélyegzett őrizetest a Mosonyi utcai Toloncházból (Állambiztonsági Fogház) 13 ÁVH-s fegyőr, valamint a táborparancsnoknak kiszemelt Fóris Béla államvédelmi százados bevagonírozott, és a Mátra keleti zugába, Recskre hurcolt. Azt ígérték, ha felépítenek itt egy tábort és elkészülnek a területet lezáró szögesdrótkerítéssel is, hazaengedik őket.

1 2 3 4