Hírek

Keresett kifejezés:   iratok (összes találat: 61) Keresés törlése

2008. szeptember 11. Átadta jelentését Szilvásy Györgynek a Kenedi-bizottság

Átadta jelentését az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló Kenedi-bizottság Szilvásy Györgynek, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszternek - tájékoztatta a tárca nélküli miniszter és a bizottság elnöke közös közleményben csütörtök délután az MTI-t.

2007. november 20. A Történeti Levéltár együttműködik a Kenedi-bizottsággal

Az 1990. február 14-e előtt keletkezett állambiztonsági iratoknak az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára részére történő átadása értékelésére a Kormány a 190/2007. (VII. 23.) Korm. rendeletével Bizottságot hozott létre.

2007. szeptember 6. Megtartotta alakuló ülését a Kenedi-bizottság

Megtartotta alakuló ülését csütörtökön az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői testület, ismertebb nevén a Kenedi-bizottság.

2006. május 29. Élünk Okt. 23. - kiállítás a történeti levéltárban

Az 1956-os forradalomhoz kapcsolódó fényképekből és dokumentumokból nyílt kiállítás az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában hétfőn Budapesten.

2005. február 28. "Ügynöklista" - a Történeti Levéltár nem őriz listákat

A Történeti Levéltár és jogelődje nem őrzött és nem őriz listákat.

2024. április 2. Újabb hét évre nevezték ki levéltárunk főigazgatóját

Kövér László, az Országgyűlés elnöke 2024. április 1-től újabb hét évre Cseh Gergő Bendegúz történészt, levéltárost nevezte ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgatójává. A jelöltet az előzetes meghallgatások során a szakmai bírálóbizottság, illetve az Országgyűlés kulturális bizottsága és nemzetbiztonsági bizottsága is támogatta.

... 6 7 8 9 10 ...