Hírek

Keresett kifejezés:   irodalom (összes találat: 11) Keresés törlése

2023. november 6. A hazai zsidóság 1945 utáni emlékezete az új Betekintőben

Egy kegyetlen kerettiszt portréja és zarándokutak Auschwitzba: a Betekintő 2023/3-as, most megjelent lapszáma a második világháború utáni magyarországi zsidóság történetének kevéssé ismert fejezeteit mutatja be.

2023. november 9. Podcastben mutatjuk be az állambiztonsági múlt történeteit

Kémhatás címmel indít podcastot levéltárunk: az első, Ügynökök, besúgók és hálózati személyek címet viselőt epizódban főigazgatónk, Cseh Gergő Bendegúz és Takács Tibor történész segítségével próbálunk válaszokat adni a közéletet évtizedek óta foglalkoztató ügynökkérdés problémáira.

2023. május 4. Határokon innen és túl - megjelent a Betekintő legújabb száma

Magyar anarchisták, kárpátaljai reformátusok és egy 1945-ös merénylet részletei: megjelent a Betekintő, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára negyedéves tudományos folyóiratának idei első száma.

2023. március 7. Szabadegyetemmel és filmklubbal is várunk idén tavasszal

2023 tavaszán is folytatódnak az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának programjai: az ingyenes Szabó Zoltán Történeti Szabadegyetem előadásai a keleti blokk 1945 és 1956 közötti történetével ismertetnek meg, míg a Bevetítés - Gyarmathy Lívia filmklub a Kádár-korszakot és az állambiztonságot bemutató filmekkel és beszélgetésekkel vár majd.

2022. november 3. Megjelent a Betekintő 2022/3 száma

Megjelent a Betekintő idei tematikus száma, amely ezúttal a film és a színház világába nyújt bepillantást.

2022. július 13. Megjelent a Betekintő 2022/2. száma

Lúdas Matyi és a galambszárny, "Sziklai Barna" jelentései és Budapest bandája, avagy mire jók a rosszfiúk a Betekintő legújabb számában.

1 2