Hírek

Keresett kifejezés:   kiallitas (összes találat: 26) Keresés törlése

2022. július 1. Titkosszolgálati levéltárak éves találkozója az ÁBTL-ben

A Network (European Network of Official Authorities in Charge of the Secret Police Files; Titkosrendőrségi Iratok Kezeléséért Felelős Állami Hatóságok Európai Hálózata) éves találkozójára 2022. június 29-én és 30-án került sor. A rendezvény házigazdája a szervezet soros elnöki posztját az elmúlt időszakban betöltő ÁBTL volt. Az esemény résztvevői az ÁBTL mellett az albán, a bolgár, a német, a lengyel, az észt, a szlovák és a román partnerintézmények voltak. A konferenciához online csatlakozott a szlovén, a lett, a litván és az ukrán partnerintézmény is.

2024. február 16. Kinyílt a Cziffra-dosszié

Hiánypótló időszaki kiállítás mutatja be a Cziffra György állambiztonsági megfigyelésével kapcsolatos iratokat. A tárlatot február 14-én Balázs János, a Cziffra György Fesztivál művészeti vezetője és Cseh Gergő Bendegúz, Levéltárunk főigazgatója nyitották meg.

2022. május 2. Májustól ismét látogatható a levéltár kiállítása a recski emlékhelyen

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és Recsk Nagyközség Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás alapján, 2022. május 1. és 2022. november 15. között ismét látogatható a Levéltár „Recsk – kényszermunkatáborok, 1950–1953” című kiállítása.

2022. május 3. Az ÁBTL lett az Év Levéltára

A Magyar Levéltárosok Egyesülete 2021-ben az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának ítélte az Év Levéltára díjat.

2022. április 7. Az év levéltári kiállítása díjat kapta meg az ÁBTL

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára a Magyar Levéltárosok Egyesülete pályázatán megosztott I. helyezést ért el a hagyományos és online módon rendezett kiállítások kategóriában az EGY DIKTATÚRA HAGYATÉKA - Állambiztonsági iratok és történetek című az állandó kiállításával.

2021. november 12. Megnyílt a Levéltár állandó kiállítása

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBLT) első állandó kiállítása "megrendítő figyelmeztetés a történelmi felejtés ellen" - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten.

1 2 3 4 ...