Hírek

Keresett kifejezés:   allambiztonsag (összes találat: 126) Keresés törlése

2012. október 4. Lezsák Sándor: anyagilag is meg kell becsülni a történeti levéltárat

Lezsák Sándor szerint az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) a költségvetésében is meg kell jelennie az intézmény megbecsülésének, s ezért a mostani kétharmados parlamenti többségnek is mindent meg kell tennie.

2012. október 2. Gyarmati György: a történeti levéltárban négyszeresére emelkedett az állampolgári megkeresések száma

Négyszeresére emelkedett az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában (ÁBTL) az állampolgári megkeresések száma az idei év első hónapjaiban az előző néhány esztendő hasonló időszakához képest - közölte Gyarmati György, az ÁBTL főigazgatója kedden Budapesten, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

2012. május 17. Kutrucz Katalin: nincs két egyforma ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás

Nincs két egyforma állambiztonsági ügy és nincs két egyforma ügynöki magatartás sem - mondta Kutrucz Katalin, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgató-helyettese kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön Budapesten.

2012. március 12. Ügynökkérdéssel és a pártállami rendszerrel foglalkozó könyveket mutattak be az ÁBTL-ben

Ügynökkérdéssel és a pártállami rendszerrel foglalkozó könyveket mutattak be hétfőn az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában (ÁBTL) Budapesten. A kötetek egyebek mellett az egypártrendszer állambiztonsága feltárásának jelenlegi helyzetéről, a jezsuita rend 1945 és 1965 közötti történetéről és a nyolcvanas évek közéleti fotótémáiról szólnak.

2011. november 14. Megjelent Gyarmati György Rákosi-rendszerről szóló könyve

Megjelent Gyarmati Györgynek, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL) főigazgatójának A Rákosi-korszak című könyve, amelyet Romsics Ignác akadémikus mutatott be hétfőn Budapesten.

2011. június 7. A történeti levéltár munkájával ismerkedett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának tevékenységéről tájékozódott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden a bizottság kihelyezett ülésén, a levéltár budapesti épületében.

... 5 6 7 8 9 ...