Hírek

Keresett kifejezés:   egyuttmukodes (összes találat: 32) Keresés törlése

2023. szeptember 20. Együttműködési megállapodást kötöttünk a moldovai Nemzeti Levéltári Ügynökséggel

Együttműködési megállapodást kötött az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL) és a moldovai Nemzeti Levéltári Ügynökség (Agentiei Nationale a Arhivelor, ANA) dokumentumok egymás rendelkezésére bocsátásáról. A megállapodást Cseh Gergő Bendegúz, az ÁBTL főigazgatója és Igor Casu, az ANA vezetője szerdán írta alá Budapesten.

2023. július 24. Megfigyelés, éhségsztrájk és polgárháborús anarchisták

Államvédelemmel tárgyaló amerikai nagykövettel, megfigyelt izraeli kormánytisztviselőkkel és a magyar anarchisták spanyol polgárháborúban betöltött szerepét bemutató cikk folytatásával jelent meg a Betekintő idei második száma.

2023. június 9. Osztrák-magyar levéltári együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Cseh Gergő Bendegúz, levéltárunk főigazgatója és dr. Barbara Stelzl-Marx, a Ludwig Boltzmann Intézet igazgatója 2023. június 6-án Grazban.

2023. május 10. Levéltárunkban járt az EU Történeti Levéltárának igazgatója

Május 9-én levéltárunkba látogatott az Európai Unió Történeti Levéltárának igazgatója, Dieter Schlenker, akit a Habsburg Ottó Alapítvány munkatársai, Fejérdy Gergely és Kocsev Bence kísértek el.

2019. szeptember 17. Orosz levéltári delegáció látogatása az ÁBTL-ben

2019. szeptember 17-én Jevgenyij Shabalin, a Szverdlovszk Megyei Állami Levéltár igazgatója és Szergej Kuksza, Irbit város levéltárának igazgatója tett látogatást a Levéltárban.

2022. július 1. Titkosszolgálati levéltárak éves találkozója az ÁBTL-ben

A Network (European Network of Official Authorities in Charge of the Secret Police Files; Titkosrendőrségi Iratok Kezeléséért Felelős Állami Hatóságok Európai Hálózata) éves találkozójára 2022. június 29-én és 30-án került sor. A rendezvény házigazdája a szervezet soros elnöki posztját az elmúlt időszakban betöltő ÁBTL volt. Az esemény résztvevői az ÁBTL mellett az albán, a bolgár, a német, a lengyel, az észt, a szlovák és a román partnerintézmények voltak. A konferenciához online csatlakozott a szlovén, a lett, a litván és az ukrán partnerintézmény is.

1 2 3 ...