Hírek

Keresett kifejezés:   film (összes találat: 22) Keresés törlése

2023. május 4. Határokon innen és túl - megjelent a Betekintő legújabb száma

Magyar anarchisták, kárpátaljai reformátusok és egy 1945-ös merénylet részletei: megjelent a Betekintő, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára negyedéves tudományos folyóiratának idei első száma.

2023. április 4. A túszdráma, aminek csak áldozatai voltak

Bár az 1973-ban Balassagyarmaton történtek nem feltétlen hitelesen jelennek meg a Túsztörténet című filmben, és a hatóságok is mindent megtettek, hogy kezeljék a helyzetet, a drámai öt nap több évtizedes traumát okozott mindenki számára – derült ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára Bevetítés filmklubjának legújabb kerekasztal beszélgetésén.

2023. március 7. Szabadegyetemmel és filmklubbal is várunk idén tavasszal

2023 tavaszán is folytatódnak az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának programjai: az ingyenes Szabó Zoltán Történeti Szabadegyetem előadásai a keleti blokk 1945 és 1956 közötti történetével ismertetnek meg, míg a Bevetítés - Gyarmathy Lívia filmklub a Kádár-korszakot és az állambiztonságot bemutató filmekkel és beszélgetésekkel vár majd.

2022. november 3. Megjelent a Betekintő 2022/3 száma

Megjelent a Betekintő idei tematikus száma, amely ezúttal a film és a színház világába nyújt bepillantást.

2013. február 14. ÁBTL-főigazgató: Rákosi 1962-es kihallgatásakor Kádár felelősségét is emlegette

Rákosi Mátyás, a korábbi Magyar Dolgozók Pártja (MDP) bukott főtitkára 1962-es szovjetunióbeli kihallgatásakor Kádár Jánosnak, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) akkori első titkárának felelősségét is emlegette a Rákosi-korszak törvénysértéseivel kapcsolatban - mondta Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgatója egy csütörtöki budapesti könyvbemutatón.

2011. június 7. A történeti levéltár munkájával ismerkedett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának tevékenységéről tájékozódott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden a bizottság kihelyezett ülésén, a levéltár budapesti épületében.

1 2 3 4