Hírek

Keresett kifejezés:   jelentes (összes találat: 24) Keresés törlése

2006. május 2. Tudományos konferencia 1956-ról: egy Antall Józsefről jelentéseket író ügynök pályaképét is vázolták

Az 1956-os forradalom előzményeiről és következményeiről volt szó kedden Budapesten egy tudományos konferencián, amelynek egyik előadója, az '56-os Intézet főigazgatója megrajzolta egy diákforradalmárból hálózati emberré, Antall Józsefről is jelentéseket író ügynökké vált "vizsgált személy" pályaképét is.

2011. április 4. Mintegy másfél millió oldalnyi állambiztonsági iratot mentettek meg az enyészettől

Mintegy másfél millió oldalnyi, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában őrzött iratot mentettek meg az enyészettől csaknem egy év alatt egy speciális technológia segítségével - közölte Cseh Gergő Bendegúz, a levéltár főosztályvezető-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

2009. szeptember 10. Ügynökakták - egy éve adta át jelentését a Kenedi-bizottság a kormánynak

Egy éve, 2008. szeptember 11-én adta át jelentését Szilvásy György akkori, polgári titkosszolgálatokat irányító miniszternek a pártállam állambiztonsági iratainak feltárására létrejött Kenedi-bizottság.

2008. szeptember 11. Átadta jelentését Szilvásy Györgynek a Kenedi-bizottság

Átadta jelentését az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló Kenedi-bizottság Szilvásy Györgynek, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszternek - tájékoztatta a tárca nélküli miniszter és a bizottság elnöke közös közleményben csütörtök délután az MTI-t.

2023. március 20. A Habsburg Ottót megfigyelők nyomában

2022. március 20-án Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója és dr. Cseh Gergő Bendegúz, Levéltárunk főigazgatója együttműködési megállapodást írt alá.

2024. április 22. Történetírás és fikciós múlt az új Betekintőben

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára 2023. május 23-án kerekasztal-beszélgetést és műhelykonferenciát rendezett a Metahistory megjelenésének 50 éves jubileuma alkalmából. A Betekintő legújabb, 2024/1. száma az ott elhangzott előadásokat mutatja be.

1 2 3 4