Hírek

Keresett kifejezés:   tudomany (összes találat: 71) Keresés törlése

2010. február 15. Gyarmati György lehet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának új főigazgatója

Katona Béla, az Országgyűlés elnöke kezdeményezte Gyarmati György parlamenti bizottsági meghallgatását - közölte az Országgyűlés sajtószolgálata az MTI-vel hétfőn. A közlemény ugyan nem tartalmazza, de ez azt jelenti, hogy a házelnök a jelenlegi főigazgatót jelöli az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgatói posztjára.

2008. november 28. Gyarmati György: felülreprezentált az értelmiségről szóló ügynöki jelentések kutatása

Az akták közötti számarányánál jóval nagyobb mértékben kutatják a történészek és az érdeklődők az értelmiségről és az egyházakról szóló ügynöki jelentéseket - mondta Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBTL) főigazgatója Budapesten pénteken.

2008. október 10. Kenedi-bizottság: 16 pontos javaslat a kormánynak a jelentésben

A Kenedi János vezette szakértői bizottság 16 pontos javaslatot készített a kormány számára - derült ki a Miniszterelnöki Hivatal honlapján pénteken nyilvánosságra hozott, több mint négyszáz oldalas jelentésből.

2003. október 12. Gyarmati György a titkosszolgálati levéltárról

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára átvette a rendszerváltás előtti állambiztonsági szervek iratainak első, 1944-70 között keletkezett mintegy 400 folyóméternyi anyagát - mondta el Gyarmati György főigazgató az MTI érdeklődésére.

2003. október 12. Titkosszolgálati levéltár: a szabályozás

Magyarországon a korábbi törvény szerint minden rá vonatkozó, 1990 előtt keletkezett állambiztonsági adatot megismerhetett az érintett, a jelenlegi szabályozás szerint azonban csak a kizárólag vele kapcsolatba hozhatóakat.

2003. október 31. Megismerhetők Kondor Katalin állambiztonsági iratai

A Magyar Rádió Rt. elnöke, Kondor Katalin az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárát egyfelől arról tájékoztatta, hogy nem tekinti magát közszereplőnek, másfelől pedig arról, hogy a levéltár által róla őrzött dokumentumokat - melyeket kérésére másolatban megkapott -, 2003. október 27-én tartott sajtótájékoztatóján a nyilvánosság elé tárta.

... 3 4 5 6 7 ...