Hírek

Keresett kifejezés:   ukrajna (összes találat: 7) Keresés törlése

2023. szeptember 20. Együttműködési megállapodást kötöttünk a moldovai Nemzeti Levéltári Ügynökséggel

Együttműködési megállapodást kötött az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL) és a moldovai Nemzeti Levéltári Ügynökség (Agentiei Nationale a Arhivelor, ANA) dokumentumok egymás rendelkezésére bocsátásáról. A megállapodást Cseh Gergő Bendegúz, az ÁBTL főigazgatója és Igor Casu, az ANA vezetője szerdán írta alá Budapesten.

2022. július 1. Titkosszolgálati levéltárak éves találkozója az ÁBTL-ben

A Network (European Network of Official Authorities in Charge of the Secret Police Files; Titkosrendőrségi Iratok Kezeléséért Felelős Állami Hatóságok Európai Hálózata) éves találkozójára 2022. június 29-én és 30-án került sor. A rendezvény házigazdája a szervezet soros elnöki posztját az elmúlt időszakban betöltő ÁBTL volt. Az esemény résztvevői az ÁBTL mellett az albán, a bolgár, a német, a lengyel, az észt, a szlovák és a román partnerintézmények voltak. A konferenciához online csatlakozott a szlovén, a lett, a litván és az ukrán partnerintézmény is.

2019. november 20. Ukrajna Nemzeti Emlékezet Intézete Levéltára látogatást tett az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában

2019. november 14-én látogatást tett az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában Igor Kulyk, Ukrajna Nemzeti Emlékezet Intézete Levéltárának igazgatója és helyettese, Tatjana Prys.

2019. július 10. Együttműködési megállapodás Ukrajna Biztonsági Szolgálatának (SBU) Levéltára és az ÁBTL között

Tíz évre szóló együttműködési keretmegállapodást írt alá Cseh Gergő Bendegúz, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója és Andriy Kohut, Ukrajna Biztonsági Szolgálata (SZBU) Levéltárának igazgatója.

2016. május 5. Tragikus korszakok a legújabb Betekintőben

A Betekintő aktuális száma ismét egy tragikus időszak elemzésével indul. Gellért Ádám Ungváry Krisztián: Magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban, 1941–1944 című könyvét mutatja be.

1 2