Intézkedések a járványügyi helyzet kapcsán

Intézkedések a járványügyi helyzet kapcsán

Tisztelt Kutatók és Érdeklődők!


Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni a súlyosbodó járványügyi helyzet kapcsán a Történeti Levéltárban bevezetett legutóbbi intézkedésekről.

● További intézkedésig a Levéltár minden nyilvános programját és rendezvényét – Történelmi KávéháZ, Dokufilmklub, Kutatók Éjszakája, Séta a Titkok Házában, tervezett könyvbemutatók – elhalasztjuk vagy töröljük. Ugyancsak kénytelenek vagyunk felfüggeszteni a látogatócsoportok fogadását, egyetemi vagy középiskolai előadások, szemináriumok tartását a Levéltár falai között. Amennyiben pozitív változás áll be a járványügyi helyzetben, újabb körlevélben tájékoztatjuk majd az érdeklődőket a megrendezendő programjainkról.
● A Levéltár kutatóterme továbbra is a megszokott rendben, a higiéniás szabályok szigorú betartása mellett, előzetes regisztrációval látogatható. Tájékoztatjuk ugyanakkor kutatóinkat, hogy a vírushelyzet következtében az iratanyagok előkészítése és a fénymásolatok elkészítése is hosszabb időt vehet majd igénybe.
● Az intézmény ügyfélszolgálata továbbra is a megszokott munkarendben fogadja a betekintési kérelemmel hozzánk fordulókat, nyomatékosan felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy levéltárunk lehetőséget biztosít az ilyen típusú kérések online formában történő ügyintézésére is.
● A Levéltár épületébe belépőknél minden esetben testhőmérséklet-mérést végzünk. 37,5 C-osnál magasabb hőemelkedés esetén az intézménybe sem saját munkatárs, sem kutató, sem pedig ügyfél nem léphet be.
● Tájékoztatjuk egyúttal az érdeklődőket, hogy a Levéltár kutatóterme és ügyfélszolgálata 2020. december 21. és 2021. január 1. között zárva tart. Nyitás 2021. január 4-én, hétfőn.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.
Jó egészséget kívánnak a Történeti Levéltár munkatársai.

Témakörök: 
Hír