Hírek

Keresett kifejezés:   egyhaz (összes találat: 19) Keresés törlése

2013. május 28. A tartótiszt: Varga Ágota filmjében először szólal meg egy, a megfigyeléseket irányító tiszt

A nyilvánosság előtt első alkalommal beszélt munkájáról a rendszerváltás óta egy, a korabeli megfogalmazás szerint az "egyházi reakció elhárítását" végző operatív tiszt egy filmben. Varga Ágota A tartótiszt című dokumentumfilmjének kedd este tartották a díszbemutatóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban, telt ház előtt.

2013. október 17. Bemutatták a Korunk című folyóirat Kádár-korszakkal foglalkozó számát

A Kádár-korszakkal foglalkozik a Korunk című kolozsvári folyóirat új száma, amelyet csütörtökön mutattak be Budapesten, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

2005. március 4. A III/III-as állomány tisztjeinek listája a hvg.hu-n

A Heti Világgazdaság internetes oldalán (hvg.hu) pénteken közölte a Belügyminisztérium III/III-as főcsoportfőnöksége 1989-es tiszti állományának névsorát és rangfokozatait. Burány Sándor (MSZP) közölte: sajnálja, hogy a múlt tisztázása listák versenyévé vált, és arra kéri a levéltár munkatársait soron kívül tegyék lehetővé a listákon hírbe hozott emberek számára múltjuk tisztázást.

2005. február 28. "Ügynöklista" - a Történeti Levéltár nem őriz listákat

A Történeti Levéltár és jogelődje nem őrzött és nem őriz listákat.

2021. május 14. Baráth Magdolna a Rubicon Intézet Tudományos Pályázatának nyertese lett

Kihirdették a Rubicon Intézet A 20. századi magyar történelem új szemszögből című pályázatának nyerteseit. A 110 pályázó közül kolléganőnk, Baráth Magdolna lett az első helyezett A Szövetséges Ellenőrző Bizottság szerepe a szovjet gazdasági befolyás megteremtésében című pályaművével.

2017. május 3. Tanulmányi kirándulás a Történeti Levéltárban

A Pünkösdi Teológiai Főiskola húsz hallgatója és oktatója tett tanulmányi kirándulást május 3-án, szerdán az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

1 2 3 4