Hírek

Keresett kifejezés:   ugynok (összes találat: 30) Keresés törlése

2013. május 28. A tartótiszt: Varga Ágota filmjében először szólal meg egy, a megfigyeléseket irányító tiszt

A nyilvánosság előtt első alkalommal beszélt munkájáról a rendszerváltás óta egy, a korabeli megfogalmazás szerint az "egyházi reakció elhárítását" végző operatív tiszt egy filmben. Varga Ágota A tartótiszt című dokumentumfilmjének kedd este tartották a díszbemutatóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban, telt ház előtt.

2009. szeptember 10. Ügynökakták - egy éve adta át jelentését a Kenedi-bizottság a kormánynak

Egy éve, 2008. szeptember 11-én adta át jelentését Szilvásy György akkori, polgári titkosszolgálatokat irányító miniszternek a pártállam állambiztonsági iratainak feltárására létrejött Kenedi-bizottság.

2005. február 28. "Ügynöklista" - a Történeti Levéltár nem őriz listákat

A Történeti Levéltár és jogelődje nem őrzött és nem őriz listákat.

2024. április 3. Miért nem nyilvánosak az ügynökakták?

Takács Tibor legújabb, a Jaffa Kiadó és az ÁBTL gondozásában megjelent könyve részben a „nem”-ről és a „nyilvános”-ról, részben az „ügynökökről”, azaz az állambiztonsági hálózatról, részben pedig az „aktákról”, azaz az állambiztonsági iratokról szól. Legfőképpen persze utóbbi kettőről: az ügynökhálózat szervezéséről, felépítéséről és működéséről, illetve arról, hogy mi tudható meg mindezekről a fennmaradt iratokból.

2024. május 13. Támadnak az ügynökatkák?

Járjunk levéltárba, olvassunk könyveket és tudjunk meg minél többet a múltunkról – talán ezekkel lehetne legjobban összefoglalni Takács Tibor Ügynökök, informátorok jelentések című könyvének bemutatóját, amelyet május 7-én este tartottunk Levéltárunkban.

2017. december 1. Beszámoló a Nagyítás – 10 éves a Betekintő című tudományos konferenciáról

2017. november 29-én került sor a levéltár dísztermében a Betekintő című folyóirat fennállásának 10. évfordulója alkalmából megrendezett tudományos konferenciára.

... 2 3 4 5