Hírek

2022. április 7. Az év levéltári kiállítása díjat kapta meg az ÁBTL

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára a Magyar Levéltárosok Egyesülete pályázatán megosztott I. helyezést ért el a hagyományos és online módon rendezett kiállítások kategóriában az EGY DIKTATÚRA HAGYATÉKA - Állambiztonsági iratok és történetek című az állandó kiállításával.

2021. november 30. Orbán Balázs: a recski kényszermunkatábor a kommunizmus szimbóluma

A recski kényszermunkatábor a kommunizmus szimbóluma, emlékét meg kell őriznünk, hogy figyelmeztesse a következő generációkat is a szabadság fontosságára - erről beszélt Orbán Balázs a Recski Nemzeti Emlékpark tervpályázatának eredményhirdetésén Budapesten kedden.

2021. november 12. Megnyílt a Levéltár állandó kiállítása

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának (ÁBLT) első állandó kiállítása "megrendítő figyelmeztetés a történelmi felejtés ellen" - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten.

2021. május 31. Ismét látogatható a "Recsk – kényszermunkatáborok, 1950–1953” című kiállítás

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és Recsk Nagyközség Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás alapján, 2021. június 1. és 2021. november 15. között ismét látogatható a Levéltár „Recsk – kényszermunkatáborok, 1950–1953” című kiállítása.

2021. május 14. Baráth Magdolna a Rubicon Intézet Tudományos Pályázatának nyertese lett

Kihirdették a Rubicon Intézet A 20. századi magyar történelem új szemszögből című pályázatának nyerteseit. A 110 pályázó közül kolléganőnk, Baráth Magdolna lett az első helyezett A Szövetséges Ellenőrző Bizottság szerepe a szovjet gazdasági befolyás megteremtésében című pályaművével.

... 7 8 9 10 11 ...