Hírek

Keresett kifejezés:   allambiztonsag (összes találat: 126) Keresés törlése

2003. december 28. Állambiztonsági iratok - az átadást felügyelő bizottság tapasztalatai

A 44 ezer 755 tételszámon nyilvántartott 1944-70 közötti állambiztonsági iratból összesen 50 olyan maradt, melynek nyilvánosságát illetően nem jutottak közös nevezőre a titkosszolgálatok és az iratátadást felügyelő bizottság, így ezekről Kiss Péter kancelláriaminiszter fogja kimondani az utolsó szót - mondta el a bizottság egyik tagja az MTI-nek.

2004. február 24. A történeti levéltár főigazgatója szakembert szeretne a főigazgató-helyettesi poszton

Az Állambiztonsági Történeti Levéltárat ki kell vezetni a politikai viták köréből, a főigazgató-helyettesi posztra szakembert kell állítani - közölte az intézmény főigazgatója kedden, Budapesten.

2004. május 4. Módosításra szorul az állambiztonsági levéltárról szóló törvény

Módosításra szorul az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának létrehozásáról szóló törvény - mondta Gyarmati György, a levéltár főigazgatója az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága előtt kedden.

2005. március 7. Az összes ügynökirat 60 év alatt kerülhet az internetre

A jelenlegi munkafeltételek mellett 60 év kell ahhoz, hogy az összes ügynökirat az internetre kerüljön - mondta az informatikai miniszter Budapesten hétfőn.

2006. május 2. Tudományos konferencia 1956-ról: egy Antall Józsefről jelentéseket író ügynök pályaképét is vázolták

Az 1956-os forradalom előzményeiről és következményeiről volt szó kedden Budapesten egy tudományos konferencián, amelynek egyik előadója, az '56-os Intézet főigazgatója megrajzolta egy diákforradalmárból hálózati emberré, Antall Józsefről is jelentéseket író ügynökké vált "vizsgált személy" pályaképét is.

2004. június 30. Erősödik az állambiztonsági levéltár szakmaisága

Erősödik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának szakmaisága, közelít afelé, hogy levéltári feladatokat ellátó tudományos intézménnyé váljon - mondta az Magyar Országos Levéltár főigazgatója szerdán Budapesten.

... 8 9 10 11 12 ...