Hírek

Keresett kifejezés:   gazdasag (összes találat: 13) Keresés törlése

2005. március 4. A III/III-as állomány tisztjeinek listája a hvg.hu-n

A Heti Világgazdaság internetes oldalán (hvg.hu) pénteken közölte a Belügyminisztérium III/III-as főcsoportfőnöksége 1989-es tiszti állományának névsorát és rangfokozatait. Burány Sándor (MSZP) közölte: sajnálja, hogy a múlt tisztázása listák versenyévé vált, és arra kéri a levéltár munkatársait soron kívül tegyék lehetővé a listákon hírbe hozott emberek számára múltjuk tisztázást.

2021. május 14. Baráth Magdolna a Rubicon Intézet Tudományos Pályázatának nyertese lett

Kihirdették a Rubicon Intézet A 20. századi magyar történelem új szemszögből című pályázatának nyerteseit. A 110 pályázó közül kolléganőnk, Baráth Magdolna lett az első helyezett A Szövetséges Ellenőrző Bizottság szerepe a szovjet gazdasági befolyás megteremtésében című pályaművével.

2019. július 2. Megjelent a Betekintő 2019/2. száma

Folyóiratunk idei második számának élén két igazán nagyszerű írás sorakozik.

2017. december 1. Beszámoló a Nagyítás – 10 éves a Betekintő című tudományos konferenciáról

2017. november 29-én került sor a levéltár dísztermében a Betekintő című folyóirat fennállásának 10. évfordulója alkalmából megrendezett tudományos konferenciára.

2016. június 2. Honukban otthontalanok - Beszámoló a konferenciáról

Beszámoló az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára "Honukban otthontalanok" című, a budapesti kitelepítések 65. évfordulója alkalmából rendezett emlékkonferenciájáról.

2015. november 23. A vidéki társadalom és a hatalom viszonya az új Betekintőben

A Betekintő aktuális száma a vidéki társadalom és a politikai rendőrség, illetve tágabb értelemben a hatalom kölcsönviszonyát taglalja a mezőgazdaság kollektivizálásának, szocialista átszervezésének tematikáján keresztül. Az írások mindegyikének középpontjában azok a változások – tagosítás, téeszesítés, államosítás – állnak, amelyek a vidéki társadalom, elsősorban a paraszti rétegek hagyományos életformájának, jövőképének és egzisztenciális biztonságának megkérdőjelezését jelentették.

1 2 3